Senki helye nem biztos az MSZP fővárosi listáján még Kunhalmié sem

 

kunhalmi-gyurcsany-foto-zalataj-huszti-istvan.jpgNagyjából már megszületett a döntés arról, hogy kiket szeretne az MSZP indítani a 2018-as országgyűlési választások során Budapesten, de a helyzet egy kicsit azért komplikáltabb.

 

A Magyar Idők információi szerint egyenlőre két fővárosi választókerületben nincs még jelölt. Azonban a mostani lista egyáltalán nem tekinthető véglegesnek, mivel a háttérben folynak még az egyeztetések. Ezt maga Hiller István ismert el az ATV műsorában, tehát megalapozottak azok a félelmek, miszerint csak a párttagságot akarták megnyugtatni az ideiglenes listával.

 

A lap által korábban nyilvánosságra hozott dokumentum szinte teljesen megegyezik azzal, amiről csütörtökön határozott az MSZP fővárosi párttanácsa.

 

Hiába azonban a lista, még senki sem veheti biztosra a helyét a Demokratikus Koalícióval folyamatban lévő tárgyalások miatt. Minden bizonnyal az MSZP és a DK között lesz megállapodás, amely a mostani listát teljesen felboríthatja. Ebben az esetben minimum egy 50-50 százalékos felosztási arány képzelhető el a két párt között a budapesti választókerületek tekintetében, de lehet ennek a mértéke nagyobb is az MSZP kárára.

 

Értesüléseink szerint 2018-ra a Gyurcsány-párt nem a választások megnyerését tekinti legfontosabb feladatának, hanem a DK frakció létrehozását, ezért is akarnak szabadulni a kis baloldali törpepártoktól, velük egyezkedni a közös indulásról már nem igazán akarnak illetve olyan nyerhető egyéni körzetek vagy éppen befutó listás helyek megszerzésében gondolkodnak, amely biztosítja számukra politikai koncepciójuk kivitelezését.

 

Ennek következtében az sem biztos, hogy az MSZP-DK közös jelöltje a szocialisták fővárosi elnöke Kunhalmi Ágnes lesz a XVIII.kerületben. Mivel ezt a körzetet magának nagyon is megakarja szerezni a DK annak jogán, hogy a felmérések szerint már rég nem az MSZP a legerősebb baloldali ellenzéki párt a kerületben. Ha pedig lehet hinni a pletykáknak akkor nem kizárt, hogy az MSZP vagyis Kunhalmi Ágnes kész lemondani az egyéni indulás lehetőségéről, ha cserébe biztos befutó helyet kap az MSZP vagy az MSZP-DK közös listán, mivel egyenlőre az se lehet tudni, hogy a két párt külön listát állít majd vagy éppen közöset.

 

Egyenlőre ami biztos, hogy a ellenzéki oldalon teljes a fejetlenség és senki semmibe nem lehet biztos.

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu