Új városközpont születik

 

piac01_kint-470x330.jpgNovember közepén megkezdődtek a munkálatok a lőrinci piac előtt lévő 490 négyzetméteres üres telek hasznosításáról, amelyet most kulturáltabbá tesz az önkormányzat. Az elképzelések szerint kényelmesebb és biztonságosabb lesz a piac megközelítése, amely nemcsak a vásárló számára pozitív, hanem azok számára is akik éppen babakocsival vagy kerekesszékkel igyekeznek a piacra.

 

Sőt a lépcső mellett kerékpártároló kialakítására is számítani lehet, így azok számára is komfortosabb lesz a vásárlás, akik általában két keréken érkeznek. Ráadásul esztétikusabb lesz a terület látványa, mivel a lépcső közvetlen környezetét virágzó és talajtakaró cserjék, valamint lombos fák díszitik majd.

 

Mindez csupán a beruházás első szakasza lesz csak. Ugyanis a teljes rendezés keretében a most még meglehetősen ápolatlan terület részenként más-más új burkolatot kap, hogy a gyalogosforgalom, valamint a karbantartó járművek közlekedése is zavartalan legyen. Az új burkolatot ráadásul színtanilag úgy tervezik, hogy a kontrasztos jelölések a rosszul látók számára is biztos tájékozódási pontot adjanak.

 

A lépcsőrendszer és a burkolat kialakításában a tervezők figyelembe veszik a XVIII. kerület számos pontjának egy közös gondját: a csapadékvíz felgyülemlésének veszélyét. Mindent úgy terveznek, hogy a nagyobb esők során se keletkezzenek tócsák, vízátfolyások, így az őszi vagy az esős tavaszi napokon sem lesz kellemetlen az itteni bevásárlás.

 

A piac megközelítését a lépcső átépítése alatt ideiglenes útvonalon kialakított rámpa teszi lehetővé az odalátogatók, áthaladók számára.

 

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu