Új endoszkópos műszer a Jahn Ferenc Kórházban

jahn_kint-1-470x330.jpgA fővárosban eddig mindössze három helyen lehetett ilyen vizsgálatot végezni, ezért kiemelt jelentőségű a beszerzés.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata jóvoltából egy új, korszerű, csúcstechnológiás, 48 millió Ft értékű endoszkópos ultrahang készüléket helyezett üzembe a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Az új készülékkel leginkább a gyomor-, valamint a hasnyálmirigy tumoros betegségeit vizsgálják, de epeúti kövesség esetében a 3mm-nél kisebb kövek kimutatásában is jobb eredményeket kaphatunk az egyéb vizsgálatokhoz képest - tudatta közleményében az intézmény.

Az átadóünnepségen dr. Ralovich Zsolt, a Dél-pesti Kórház főigazgatója bemutatta a közelmúlt fejlesztéseit, hangsúlyozta az  bllátási területhez tartozó önkormányzatok folyamatos támogató hozzáállását. Elmondta, a 2016-os év végén Európai Uniós forrásból megkezdődött a kórházi Nővérszálló energetikai felújítása, és támogatást nyert a fotovoltaikus rendszerek telepítésére benyújtott pályázat is. Elmondta, a menedzsment aktívan és elkötelezetten dolgozik az Egészséges Budapest Projektben, amelynek keretein belül reményei szerint teljesen megújulhat a Dél-pesti Kórház a következő években.

Ughy Attila polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat a lehetőségeihez képest minden segítséget megad a Dél-pesti Kórháznak, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosai továbbra is magas szintű egészségügyi ellátásban részesülhessenek. Kiemelte, időről-időre Ralovich főigazgató úrral egyeztetve áttekintik azokat az eszközöket és ellátási funkciókat, melyek az önkormányzat segítségével beszerezhetőek, fejleszthetőek, a gyógyítás, betegápolás színvonalát emelhetik.

Végül dr. Sahin Péter, a II. Belgyógyászati Osztály – Gasztroenterológi osztályvezető főorvosa vette át a szót, aki magáról a készülékről mondott néhány információt. Az endoszkópos ultrahang (EUH) alkalmas az emésztőrendszer falának szövettani rétegenkénti megjelenítésére, az emésztőrendszer közvetlen szomszédságában lévő szervek részletdús ábrázolására, valamint mindezekből szövettani mintavételre egyaránt. Elmondta, a fővárosban eddig mindössze három helyen lehetett ilyen vizsgálatot végezni, éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy egy hiányt pótló, sokoldalú új endoszkópos módszert tudtak bevezetni a XVIII. kerület Önkormányzat segítségével.

weborvospro.hu

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu