Gyurcsány harcol a baloldallal

gyfllbl.jpegAz MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és egy önjelölt királycsináló a DK háta mögött szervezkedik – mondta évértékelőjén Gyurcsány Ferenc. A párt szóvivője, Gréczy Zsolt Lengyel László közgazdászt, politológust nevezte meg titokzatos királycsinálóként.

 Az érintettek – akik a Magyar Idők információi szerint valóban kísérletet tettek arra, hogy a párton belül gyengítsék Gyurcsányt – tagadják az állításokat. Ehhez Niedermüller Péter EP-képviselő segítségét kérték, aki azonban jelezte a terveket a pártvezetésnek.

Miért szőnék én összeesküvést a DK ellen? – reagált az Origónak a megvádolt Lengyel László. A politológus szerint valamit mondani kellene a DK-nak, hogy mire alapozza azt, hogy ő összeesküvést szőne. Úgy vélte: folyamatosan találkozik baloldali ellenzéki politikusokkal, mivel ez a dolga. – Gréczy Zsolt számomra egy nem létező személy, pártok szóvivőivel nem szoktam foglalkozni – szúrt még oda egyet.
Gyurcsány Ferenc szombati évértékelőjén a baloldalt is támadva hangoztatta, hogy őt nem zárhatják ki a politikából: teszi a dolgát, ha kell, a többi baloldali párt nélkül. Hozzátette: pártja készen áll a kormányzásra.
– Akinek tetszik, az velünk jöhet. Akinek nem, az járja a maga útját – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
A baloldalon lévő fejetlenséget jól mutatja, hogy még az MSZP-n belül sincs egyetértés Gyurcsány személyét illetően: van, aki elutasítja, mások támogatják. A kisebb pártok álláspontja sem egyértelmű.
– Ha ekkora a káosz a balliberális oldalon, akkor nem zárható ki, hogy nem lesz összefogás – hangsúlyozta Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en. Arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferencnek az az érdeke és célja, hogy sakkban tartsa az MSZP-t. Hozzátette: a balliberális ellenzéki pártoknak nem jött be az elmúlt hat-nyolc év, sem együtt, sem külön nem tudtak reális kihívókká válni a Fidesszel szemben.
(lokal.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu