II. Utánpótlás Akadémia Bál

iivua-8.jpgIdén is Bállal ünnepelt a XVIII. kerület sportszerető közönsége.

Olimpikonokat és világbajnokokat is köszönthettek a rendezvény szervezői a II. Városgazda Utánpótlás Akadémia Bálon február 4-én, a Pestszentimrei Sportkastélyban. Az Akadémia vezetősége a bált azzal a nem titkolt szándékkal hozta létre, hogy köszönetét fejezze ki támogatóinak, szponzorainak és mindazoknak, akik segítették a sportvállalkozás létrejöttét, eddigi fejlődését, valamint vendégeivel megismertesse a XVIII. kerület sportéletét, az Akadémia alakulását, céljait, fejlesztési irányait.

Ennek megfelelően az eseményen nagy hangsúlyt kapott a sport és az ezzel kapcso­latos tervek, mégis egy rendkívül szórakoztató és jó hangulatú műsoros vacsora részesei lehettek a megjelentek, akik elfogadták a sportszervezet meghívását.

A felcsendülő Akadémia himnusz hangjaira vonultak be a sportszervezet hat szakosztályának büszke sportolói és elfoglalták helyüket a színpadon, majd ezt követően a tavalyi bálon először felcsendült akadémiai indulót énekelték el Mohai Tiborral, a szerzővel, az Eötvös Iskola zenészeivel és a Dohányi Ernő Zeneiskola fúvósaival kiegészült együttes kíséretében.

Az ünnepi hangulatban, érdeklődéssel figyelő nagyszámú báli közönség egyértelműen megmutatta, hogy sokan vannak a kerületben olyanok, akik szívügyüknek tekintik és fontosnak tartják a sport támogatását. Láthatóvá vált továbbá az is, hogy a Városgazda Utánpótlás Akadémia közössége milyen nagy és folyamatosan növekszik. Segítőkészségüket és összetartásukat a helyszínen támogatói jegyek vásárlásával is kifejezték, amelynek bevételét az Akadémia a hátrányos helyzetű sportolóinak támogatására fordít majd.

iivua-18.jpg

Erre is utalt Ughy Attila polgármester úr lendületes köszöntő szavaiban :

„Büszke vagyok arra, hogy ez a közösség lét­rejött, szépen gyarapszik és kiváló eredményeket ér el a különböző megmérettetéseken. Köszönetet mondok az elvégzett szakmai munkáért Kissné Baumann Gizella szakmai igazgatónak és Banyár László vezérigazgatónak. Büszke va­gyok arra is, hogy a Városgazda másodszor szer­vezte meg ilyen magas színvonalon a bált, annak pedig külön örülök, hogy Önök ilyen sokan tisztelték meg érdeklődésükkel az eseményt. Remélem, hogy jövőre is ilyen elégedetten és büszkeséggel telten találkozhatunk! Akkor egy 3-as szám áll majd a bál címe előtt. De remélem azt is, hogy a 3-as mellett megjelenik majd egy 6-os is, amely 2024-ig évről évre eggyel-eggyel fogy. Hajrá, Ma­gyarország!”

– Egy ideig biztos, hogy a Pestszentimrei Sportkastély ad ott­hont ennek a rendezvénynek – mondta ezt követően dr. Lévai Ist­ván Zoltán alpolgármester megnyitó beszédében. – Ugyanis örvendetes hír, hogy a Lőrinci Sportcsarnok hamarosan megújul, hogy az Akadémia egy modern, korszerű, minden igényt kielégítő otthonba költözhessen majd vissza.

Elhangzott a beszédben többek között az is, hogy az elmúlt időszakban a kerület iskolai sportéletének fellendítésére és az utánpótlás kiépítése érdekében az Akadé­mia által tett erőfeszítések eredményeként tavaly elsőként az Eötvös iskolában alakult meg egy sportirányult­ságú osztály, amely elsősorban a futball szakági képzésére koncentrál. Ezt követően a Táncsics iskolában indult el az úszás szakirány és került a fejlesztés középpontjába. Az itt tanuló gyerekek meg is mutathatták magukat a bál zenés műsora részeként és különböző produkciókkal léptek fel az est folyamán.

Nagy sikert aratott az őket követő Piros iskola tanulóinak táncbemutatója, majd az Akadémia színeiben működő Street Dance csapat is, amely há­rom műsorszámot mutatott be vezetőjük, Endresz Zsuzsanna koreográfiája alapján. Szép gesztusként az egyikben hitet tettek az olimpia eszmeisége mellett.

iivua-4.jpg

A vacsorát követően Lévai István Zoltán, sportért felelős alpolgármester, majd Banyár László, a Város­gazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazga­tója számoltak be látványos prezentációval az elmúlt időszak eredményeiről és mutatták be a közeljövőt, a kerületi sportlétesítmények fejlesztéseivel és az Akadémia további terve­ivel kapcsolatban.

A késő esti prog­ramban a kerület világhírnévre szert tett táncegyüttese, a Botafogo, majd egy „fényparádés” lézers-how következett a GT-Laser látványvilágával és az Alexysmusic zenei kíséretével, amelyben megjelenítették és életre keltették az Utánpótlás Akadémia szakosztályait speciális fény- és hangeffektek kíséretében. Az Alexysmusic néven tevékenykedő páros már több ízben támogatta az Akadémia tevékenységét, nevükhöz fűződik az Akadémia Protokoll Indulójának komponálása is.

Ezután a meglepetés vendégként érkező Bon-Bon zenekar slágereiből álló műsor fokozta a hangulatot a velük együtt éneklő közönség kórusával együtt. Természetesen nem maradhatott el az értékes ajándékok kisorsolásával kecsegtető tombola, valamint a megjelentek szórakoztatására a báli hangulat nélkülözhetetlen kelléke, a késő éjszakába nyúló, táncra buzdító, temperamentumos retro muzsika sem.

varosgazda18.hu

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu