Elkezdődött az idei járdafelújítási program

img_4715.jpgPestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata minden évben kiemelt beruházásként foglalkozik a járdafelújítással. Az elmúlt évben csaknem 15 kilométer járdafelület újult vagy épült meg, amivel sikerült tartani az egy évvel korábbi ütemet. Idén az önkormányzat szeretné emelni a korábbi mennyiséget, és 20 kilométer járdafelület építését, rendbehozatalát tervezi.

Az önkormányzat célja az, hogy a 2015-től 2019-ig tartó és mintegy 2 milliárd forintba kerülő járdaprogram végén a kerület minden részében biztonságosabb és kényelmesebb legyen a gyalogos közlekedés, és hogy sehol se legyen az átlagosnál rosszabb minőségű útszakasz.

Az idei járdaprogram Pestszentimrén indult el. A február második felében megkezdődő munka keretében először a Podhorszky utca elején készítik el a járdát.

A járdafelújítás menetrendjét az önkormányzat a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakembereivel közösen állítja össze. Egyelőre annyi bizonyos, hogy a Podhorszky utcában kezdik meg a munkálatokat. A járdaprogram egy részét a Városgazda ügyfélszolgálatra beérkezett lakossági bejelentések alapján összeállított lista adja, a többit a képviselők által beérkezett igények alapján egyeztetik.

Az új járdák minőségi alapanyagokból készülnek. Nagyobb részben melegen hengerelt aszfaltburkolat készül, de ahol igény és lehetőség van rá, ott viacolorborítást kap a felület. Ez utóbbi élettartama hosszabb, ugyanakkor az aszfalt jobban bírja a téli megpróbáltatásokat, így például jobban ellenáll a tartós sóeróziónak.

(bp18)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu