Angola, a Zöldfoki Szigetek és Brazília kedvenc ételei az Ízkavalkádon

izkavalkad.jpgElőször rendezik meg a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád című fesztivált április 28. és május 1. között a XVIII. kerületi Kossuth téren. Külföldi példákat követve, most sem a belvárosban, hanem egy külvárosi kerületben kapott helyet a családi programsorozat – mondta Landwehr Klára, a szervező Hungaro-Even Team Kft. vezetője.

Ahogy Belgrádban vagy Bécsben, úgy Magyarországon is a külváros ad otthont a rendezvénynek. Landwehr Klára elmondta, Pestszentlőrinc-Pestszentimre ideális kerület, hiszen metróval és az 50-es villamossal is könnyen megközelíthető a Kossuth tér. Míg a külföldi streetfood fesztiválok 5-6 eurós belépőjeggyel látogathatóak, addig a budapesti, 3 napos program ingyenes lesz.

A szervező kiemelte, a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád nem csupán streetfood fesztivál, hanem több napos családi rendezvény. Az őstermelők portékáikat, a házi sörfőzdék és a borászok pedig italaikat kínálják. A mesterszakácsok főzőshowt tartanak, Portugália, Angola, a Zöldfoki Szigetek és Brazília kedvenc, egzotikus ételei kerülnek terítékre.

A szervezők minden nap, 10-22 óráig folyamatos programokkal készülnek. A gyermekeket pónilovaglás, fából készült körhinta, ugrálóvár és homokfestés várja. Landwehr Klára kiemelte, nagy érdeklődésre számít, bízik abban, hogy a belvárosból is kiutaznak a fesztiválra, amelynek első napján a Budapest Ragtime Band lép fel. A színpadon különböző együttesek váltják egymást, az érdeklődők a népzenétől a világzenén át a popzenéig megtalálják kedvencüket: zenél az ABBA Feeling zenekar, a Santana Tribute Band és az LGT emlékzenekar.

A Tébláb Táncművészeti Alapítvány immár 25. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Tébláb Néptáncfesztivált. A találkozóra idén több mint 800 résztvevő érkezik a Kossuth térre.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu