Újabb pályával gazdagodtunk

palyaavato_kint-470x330.png2012-óta folyamatosan bővül a XVIII. kerület sport infrastrukturális palettája. Május 1-jén ismét egy 20×40-es műfüves körbekerített sportpályával bővült kerületünk. Ezek a létesítmények hivatottak kiszolgálni a gyerekek mindennapos testnevelés óráit és a délutáni sportfoglalkozásokat. A Bókay-kertben ünnepélyes keretek között átadott pályát elsősorban a Bókay és a Darus Iskola gyerekei használhatják a mindennapokban.

Ezzel kerületünkben összességében a tizennnegyedik, MLSZ országos pályaépítési program keretében megvalósult pálya került átadásra.

„Én azt kívánom, hogy ezen a pályán is sok tehetséges gyerek fejlődjön ki. Jelen létesítményt a Bókay és a Darus Iskola mellett elsősorban a Városgazda Utánpótlás Akadémia fogja használni, de természetesen nyitva van a kapu azoknak a baráti társaságoknak, akik szabadidős sport keretében használni szeretnék. Remélem sok ideig szépen megőrizzük a pályát, hiszen egy nagyon szigorú 15 éves karbantartási kötelezettséget kell vállalnia az önkormányzatnak.” – dr. Lévai István Zoltán

„Irigykedem! Jó lenne átköltözni a XVIII. kerületbe, mert itt a sportélet és a labdarúgás elképesztő lehetőségekkel bír. Az MLSZ szerint is a futball fejlesztés a kerületben a legerősebb . Annak idején gyerekként a mi lehetőségeink korántsem voltak ennyire fényesek. A kedves szülők legyenek büszkék arra, hogy a XVIII. kerületi Önkormányzat az MLSZ-el közösen átadott egy ilyen pályát, aminek az igazi győztesei az itt kupára felsorakozó gyerekek. Sok sikert kívánok és további eredményes pályaépítést az Önkormányzatnak! – Kiss László, MLSZ Bozsik Program szakmai koordinátora

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki eljött az átadóra. Nagyon boldog vagyok, hiszen egy gyönyörű új sportlétesítmény átadóján lehetünk éppen. Örömmel tölt el, hogy a Városgazda Utánpótlás Akadémia több mint 200 labdarúgója egyre több és a mai kornak megfelelő színvonalú pályán játszhat. A kapu mindenkinek nyitva áll, így várunk szeretettel minden sportolni vágyó gyereket és felnőttet egyaránt.” – Banyár László Városgazda Utánpótlás Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezető.

Forrás: akademia18.hu/Ferencz Róbert