Tovább TUD18

13kerkepzesiroda.jpgTovábbi 5 évre szóló megállapodást kötött a XVIII.kerületi önkormányzat az Üllői út 317. szám alatt található tudásközpont működtetésére, a Norvég Alap programjában résztvevő magyar felekkel.Ebben az oktatási centrumban ingyenes képzésre jelentkezhetnek a kerületi lakosok.

 

Vecsés Önkormányzata abban vállalt szerepet, hogy a térség munkaerő-piaci bizottságát működteti. Ez a szervezet fogja a környező települések gazdasági szereplőitől beszerezni azokat az információkat, hogy milyen képzéseket látnának szívesen az intézményben.

 

A TUD18 kialakításában nagy szerep jutott egy norvégiai egyetemnek. Az Észak-európai ország csaknem minden városában megtalálható egy hasonló továbbképzési központ. A 2 milliós magyar fővárosban csak a XVIII.kerület büszkélkedhet ilyen hellyel.

 

A hosszú távú együttműködésben részt vesz a budapesti kormányhivatal is. Az első évben targoncavezetői OKJ-s tanfolyam is indult, ahonnan 6 ember kapott állást valamelyik kerületi cégnél.

 

Ezenkívül a partnerek között megtalálható még a Zsigmond Király Egyetem. Ez a felsőoktatási intézmény dolgozza ki azokat a speciális tanfolyamokat, amelyek a tudásközpontban tanulhatóak. Ezek 20 órás képzéseket jelentenek. Az órákon nem szakmákat oktatnak az előadók, hanem az ember egyéni képességeit fejlesztik.

 

Sőt a Városgazda is megtalálható a partnerek között. A kerületi társaság a tudásközpont működtetését vállalta el a következő 5 évre.

 

A TUD18 felépítése, az első év tanfolyamainak költségei valamint az oktatási centrum működési feltételeinek kialakításához szükséges tanulmányok elkészítése több, mint 300 millió forintba került. Ennek a költségnek a 95 százalékát Norvégia fizette, míg a fennmaradó 5 százalékos részt a pályázó XVIII.kerületi önkormányzat egyenlítette ki.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu