Ünnepelt a Havanna

havannaunnep03_bent.jpgGyönyörű nyári időjárás, hangulatos programok, rengeteg virgonc gyerek és a hétköznapi gondokat maga mögött hagyó, felszabadult szülő élvezte az együttlétet a második alkalommal megrendezett Havanna-ünnepen. A lakótelep szívében, a Kondor Béla Közösségi Ház környékén csak vidám embereket lehetett látni a május 25-28. között tartott rendezvénysorozaton.

A színpad előtti téren az éppen aktuális produkció közönsége hol korosztályról korosztályra váltakozott, de legtöbb esetben együtt élvezte az előadást unoka, gyerek, szülő és nagyszülő.

A közösségi házban óvodások rajzversenyének kiállításával kezdődött meg a csütörtöki nyitónap, és ha a számtalan színes rajzot megnézve lehetett is egymással vitatkozni azon, hogy kinek melyik tetszik jobban, elmondható, hogy a kerületi óvodások nagyon ötletesek, tehetségesek, és minden rajz megérdemelt volna egy különdíjat.

A péntek a tánc napja volt. A Szívügyünk a tánc címmel bemutatott előadások során a XVIII. kerületi tánccsoportok stílustól függetlenül alaposan kitettek magukért. A ritmikus gimnasztikától kezdve a hip-hop és az akrobatikus rock and roll pattogós tánclépésein át a show tánc bemutatóig mindenkit magával ragadott az élmény. A közönség sokszor szinte együtt mozgott a fellépőkkel.

A legkisebbek eközben az ingyenes ugráló várban hancúroztak, olykor a zene üteménél is nagyobb tempóban. Még a pillanatnyi áramszünet matt leengedő játszóhely sem zavarta meg őket, mert ugyanazzal a lendülettel szaladtak vissza az újra felfúvódó légvárba, amivel egy perccel korábban ki kellett jönniük. Kipirultak, kifáradtak, és biztos, hogy azon az estén biztos, hogy egyiküket sem kellett elaltatni.havannaunnep04_-bent.jpg

Még akkor sem, ha a gyerekszobákba is felhallatszott Pápai Joci esti koncertje. Az idei, kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon kitűnően szereplő, az előkelő nyolcadik helyen végzett énekes teltházasnak mondható koncertet adott.

A hangulat szombatra még jobban fokozódott, aki eljött, az biztosan nem unatkozott, hiszen a nemzetiségi fesztivál sokszínű előadásai mellett a családi játszóház kicsiknek és nagyoknak is csodákat kínált. Különleges ügyességi játékok, mini, asztali meseszínház, varázslatos rajzgép, óriás puzzle és még sok minden hívta közös játékra a gyerekeket és szüleiket.

Az egykori Havanna Napok hagyományait folytatva, idén is megválasztották a Havanna ebét. A Hahota gyerekszínház Csizmás kandúr történetét hozta el a kicsiknek, a nagyszülőket pedig Fényes György nótaénekes és barátai szórakoztatták, és bizony nem csak a színpadon szólt a nóta.

Az esti Apostol koncert előtt egyre fokozódott a hangulat, amihez az alaphangot Dombóvári István stand up előadása adta meg. A poénözön után a brazil szambát járó lányok és a Hestia tűzzsonglőr show alaposan felpörgette a közönséget. Nem is lehetett más a szombat este vége, mint egy valóban fergetegesre sikerült koncert, a 47 éve fennálló zenekarral. A közönség a legtöbb nagy slágert együtt énekelte a zenekarral.

A koncertet követően rendkívül látványos tűzijáték zárta a szombati napot.

bp18.hu, Puskás Attila

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu