Rajzpályázatot hirdet a PIK

rajzpaly_kint-470x330.jpgArany János születésének 200. és Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából illusztrációs és képregény rajzoló pályázatot hirdet a Pestszentimrei Közösségi Ház.

A pályázaton több korosztály is részt vehet, összesen négy kategóriát hirdettek.

Az óvodás és kisiskolás (5-10 éves korig) korosztály feladata Szabó Magda Tündér Lala c. művének illusztrálása tetszés szerinti technikával, A/4-es méretben.

A felső tagozatos diákok (11-14 éves korig) három feladat közül választhatnak. Lehetőség van több mű illusztrálására, vagy képregénnyé formálására (A/4-es méretben, szabadon választott technikával, színesben, vagy fekete-fehérben):

1. Szabó Magda: Abigél
2. Arany János: Toldi, illetve a Walesi bárdok

Fontos, hogy a képregények ne legyenek hosszabbak 20 a/4-es oldalnál, a PIK munkatársai továbbá azt kérték, hogy az oldalszámot is tüntessék fel, és mellékeljenek borítót (címlapot) is.

A 3. feladat egy kicsit más, ez a fenti három mű bármelyikének multimédiás feldolgozása, saját alkotások felhasználásával.

A középiskolás korosztály (15-18 éves korig) feladata ugyanaz, mint a felső tagozatos diákoké.
A felnőttek (18+ korosztály) eldönthetik, hogy egy szabadon választott Szabó Magda és/vagy Arany János művet illusztrálnak, illetve megjelenítik képregény formában, vagy a fenti művek bármelyikét feldolgozzák saját alkotások felhasználásával.

A pályázatokat pdf és jpeg formátumban kell elküldeni a palyazatok.pikhaz@gmail.com e-mail címre, vagy DVD-n, illetve pendrive-on is le lehet adni az információban.

Beadási határidő: 2017. november 30.

Az elkészült alkotásokat személyesen, a PIK információjában lehet leadni, a képregényeket zárt borítékba kell bújtatni. A borítékon, illusztráción jelezni kell a pályázó nevét, életkorát, (szülő) telefonszámát és e-mail címét, a pályázati kategóriát.

Multimédiás pályázat esetén az e-mail tárgyában kérik feltüntetni a pályázó nevét, életkorát és a pályázati kategóriát. DVD, illetve pendrive esetén nyomtatható word dokumentumban kérik a pályázó adatait és a pályázati kategóriát csatolni.

Az eredményhirdetésre 2018. január 21-én vasárnap, 15:00 órakor kerül sor a Magyar Kultúra napján, a PIK színháztermében. A nyertes képregényeket nyomdában elkészíttetik, az alkotóik pedig 5 darab szerzői példányt kapnak ajándékba.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu