Molnár Gyula nekiment Gyurcsánynak

20160416_03_2.jpgÜtik-vágják egymást az MSZP és a DK politikusai. Aki tudja hányadik csörtében most éppen Molnár Gyula MSZP-elnök vádolja azzal DK-s kollégáját, hogy nem akar közös listát. A bohózattá vált baloldali cicaharcban már senki sem tudja, mikor és ki adta le az első lövést.

Sokan emlékeznek még rá, amikor az év elején Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a „királycsináló” Lengyel László és Botka László többekkel szövetkezett ellene. Persze a szocik ezt tagadták, de Botka kijelentette: „aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonulót fújnia”. Azóta is tart a cicaharc kettejük között.

A DK elnöke a múlt héten összefogást sürgetve telefonon hívta az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, ám Botka ismét lehazugozta, hozzátéve: Gyurcsány gátja az összefogásnak.

Hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége az MSZP elnöke, Molnár Gyula, aki folytatta a baloldali purparlét. Gyurcsány legutóbb az atv.hu-nak azt állította: az MSZP elnökségében többségben vannak, akik Botka Lászlóval szemben nem akarnak közös választási listát 2018-ra.

Ha őszre kiderül, hogy Botka az MSZP végső sírásója, a szocialisták nyomást gyakorolnak rá és lesz DK–MSZP megállapodás – mondta Gyurcsány.

Molnár Gyula erre reagálva butaságnak nevezte, hogy az MSZP ne akarna közös listát, ám azért hozzátette: a párt legtetején lévőknél van bizonytalanság abban a tekintetben, hogy kell-e közös lista, vagy sem.

– Hónapokkal ezelőtt, amikor utoljára hivatalosan vagy félhivatalosan beszéltem Gyurcsány Ferenccel, ő mondta azt, hogy nem akar közös listát – állította az MSZP elnöke.

– Furcsa, amikor azt látja az ember, hogy olyan szocialista politikusok, akik 8-10 éve Gyurcsány Ferenc körül ugrabugráltak, most úgy tesznek, mintha ez meg sem történt volna – utalt az abszurddá vált történetre Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a Mokkában, hozzátéve: Botka László maga a 2010 előtti MSZP.

Egy dolog biztos a baloldalon, hogy igazán semmibe nem lehetünk biztosak és egyre több azon baloldali pártok száma, kik a helyzetet megelégelve nem kérnek az összefogásból és inkább külön indulnak. A külön indulás mellett döntött az Együtt, a Liberálisok és ehhez a körhöz csatlakozhat a DK is, mivel a DK részéről elképzelhetetlen olyan együttműködés, aminek nem része Gyurcsány Ferenc.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog