A 2018-as költségvetéssel a családok járnak jól

orszaggyules-mti-koszticsak-szilard-1000x600.jpgA jövő évi költségvetés támogatja a családok erősödését és biztosítja a kedvező gazdasági folyamatok fennmaradását; 4,3 százalékos növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 3 százalékos inflációval számol.

Jövőre is folytatódik az otthonteremtési program, amelyre a jövő évben együttesen 226 milliárd forint áll rendelkezésre. Ezenkívül az állam többek között egy-egy millió forintot átvállal a jelzáloghitellel rendelkező családok tartozásából a harmadik és a további gyermekek születése esetén, erre 10 milliárd forintot szán a kormány, Sőt három vagy több gyermek esetén elengedik jövőre az anyák diákhitel-tartozását, két gyermek esetén pedig a tartozás 50 százalékát. Emellett egy évvel meghosszabbítja a kormány a diplomás gyedre való jogosultságot, a babakötvényt pedig elérhetővé teszi a határon túl élő magyarok számára.

A költségvetés számadataiból egyértelműen kitűnik, hogy 2018 a családok éve lesz, a családok 3 milliárd forinttal többet kapnak az elfogadott költségvetés alapján, mint az előző évben valamint az új, demográfiai és családkutató intézet felállítására 650 millió forintot fordítanak, De Jelentős tételt jelent még a bölcsődefejlesztési programra szánt 3,5 milliárd forint többletforrás is.

Adóváltozások

2018. január elsejétől az alapvető élelmiszerek közül a hal és a sertés belsőségek áfakulcsa is 5 százalékra mérséklődik,ezek az áfa-csökkentések jelentős támogatást jelentenek minden magyar családnak. Az adóváltoztatások, a folytatódó adócsökkentés kedvező hatásaként 260 milliárd forint marad a családoknál.

A vállalkozások terhei is tovább csökkenek 2018-ban a versenyképességüket javítja, hogy a munkáltatók által fizetett járulékok mértéke a mostani 22 százalékról 20 százalékra mérséklődik jövőre, emellett a kisvállalati adó kulcsa is további 1 százalékponttal, 13 százalékra csökken.

Az elfogadott büdzsében összesen 205 milliárd forint tartalék áll rendelkezésre.

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog