Megújul a zeneiskola

dohnanyi_kint-3-470x330.jpgKucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője lobbitevékenységének és a kormánnyal összehangolt munkájának eredményeként mintegy 200 millió forintos keretösszegből két iskola és egy bölcsőde újulhat meg a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében. Az összegből a Bókay Árpád Általános Iskolát, a Dohnányi Ernő Zeneiskolát és a Pestszentimrei Micimackó Bölcsődét korszerűsítik. Mindhárom épület tetejére napelemeket helyeznek, kicserélik a nyílászárókat, és elvégzik a külső hőszigetelést.

Az elkövetkező időszakban a jelentős európai uniós pályázati és kormányzati támogatásnak köszönhetően a Dohnányi iskola épülete újulhat meg. Az Európai Unió és a kormány által támogatott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program lehetőséget nyújt minden pályázó számára a korszerű, megújuló energiaforrású rendszerek megvalósítására. A zeneiskola a beruházásnak köszönhetően szinte teljesen újjászületik.

A felújítási munkálatokról Kucsák László elmondta: „A fejlesztési munkálatok során megvalósul a külső falak és a tető szigetelése, a régi, elavult ablakok helyére korszerű műanyag nyílászárók kerülnek, valamint napelemes rendszert is telepítenek. A beruházás eredményeként csökkenni fog az épület fenntartási költsége.” 

A projekt eredményeként nagymértékben csökken majd az épület fenntartási költsége, komfortosabbá válnak a körülmények a tanárok és a tanulók számára, vagyis a felújítás a gyerekek és a dolgozók érdekeit egyaránt szolgálja.

A zeneiskola kerületünk egyik gyöngyszeme, ahol nagyon sok gyermek kezdi próbálgatni a szárnyait és részesül színvonalas képzésben. „Az iskola mindazok számára otthont nyújt, akik el szeretnének merülni a zene világában, és egy-egy hangszeren komolyan meg akarnak tanulni játszani.

Az épülete az idő múlásával sajnos már korszerűtlenné vált, ami szükségessé teszi a felújítást. Munkám során igyekszem mindent megtenni a kerületben működő intézmények felújításáért, hiszen a jövő a gyermekeinké, és fontos, hogy megfelelő, korszerű és biztonságos környezetet teremtsünk számukra. A közeljövőben nem áll meg a munka, újabb és újabb intézmények újulnak meg a XVIII. kerületben!” – nyilatkozta lapunknak az országgyűlési képviselő.

A felújított intézmény tökéletes alapot teremt a színvonalas oktatáshoz, ahhoz, hogy a tanulók a XXI. század követelményeinek megfelelő tudással hagyják el az iskolát.

Támogatás összege: bruttó 46 856 982 Ft
A homlokzat hőszigetelése 703 m2 felületen 16 cm vastagságú külső oldali szigeteléssel és 15 cm vastagságú részbeni belső oldali hőszigeteléssel,
A padlásfödém utólagos hőszigetelése 20 cm vastag szigeteléssel 287 m2 felületen,
A pincefödém utólagos hőszigetelése 66 m2 felületen,
Az épület külső falainak utólagos vízszigetelése tömbinjektálású, fúrt nagy nyomású akrilgyanta-szigeteléssel,
A teraszok utólagos hő- és vízszigetelése, a burkolatuk felújítása,
51 ajtó és ablak cseréje korszerű, 3 rétegű szerkezettel,
38 napelem elhelyezése, 9,5KWh teljesítménnyel.
(bp18.hu)

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog