Közel kilencezer füzetcsomagot osztottak ki a XVIII. kerületben

tanszerreuters.jpg

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is 10-10 darabból álló ingyenes füzetcsomaggal támogatta a családok tanévkezdését Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata. A tanszeradományokat augusztus 25-én és 26-án kiszállították az iskolákba, így az iskolakezdés első napjaiban már át is vehették a gyermekek – mondta el a kerület vezetője.

Először 2014 augusztusában kaptak segítséget a családok a tanévkezdéshez, akkor a füzetcsomag mellé egyéb tanszereket is biztosított a XVIII. kerületi önkormányzat. Idén 8632 gyermek részesült a segítségben. Ughy Attila elmondta, az önkormányzat minden évben 8-10 millió forint értékben biztosít füzeteket a kerületi diákoknak.

A 10-10 darabból álló csomagok évfolyamonként más-más füzeteket tartalmaznak az igényeknek megfelelően. A füzetek borítója egyedi tervezésű, az előző tanévben a diákok számára kiírt „Kedvenc tantárgyam” rajzpályázatra benyújtott legjobb alkotások díszítik.

Idén a XVIII. kerületi önkormányzat az autista és a spektrumzavarral küzdő gyermekek óvodai nevelését egy külön erre a célra felkészített óvodai csoportban tudja elindítani – hangsúlyozta Ughy Attila. A polgármester hozzátette, eddig ilyet még csak alapítványi fenntartású iskolában tudtak biztosítani.

Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője elmondta, az első osztályosok létszáma évről évre nő. Pestszentlőrinc-Pestszentimre oktatási intézményeiben 2016. szeptember 1-jén 966 első osztályos összesen 41 osztályban kezdte meg tanulmányait.

Az idei tanév beindításához 5,1 millió forintot kaptak a Külső-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó XVIII. kerületi iskolák. Bak Ferenc kiemelte, ez az összeg az igazgatók esetében szabad felhasználású. Emlékeztetett, jelentős lépés, hogy a kormányzat döntése értelmében szeptemberben minden pedagógus 8–15 ezer forinttal többet vihet haza.

orintpress.hu