Kunhalmi a kádárizmus és 1956 megtagadása mellett foglalt állást

parlament_ures-600x379.jpgA Magyar Országgyűlés az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről ünnepi parlamenti ülés keretein belül emlékezett meg. Ünnepi beszédet mondott Kövér László a magyar parlament elnöke, valamint Stanislaw Tillich a Szövetségi Tanács (Bundesrat) ügyvezető elnöke és Marek Kuchcinski, a lengyel szejm (alsóház) elnöke.

 Döbbenetes módon MSZP frakció tagjai, köztük Kunhalmi Ágnes testületileg nem vettek részt az ünnepi ülésen. Ezt az a MSZP cselekedte meg, amelynek jogi és politikai elődje az MSZMP szovjet segítséggel vérbe fojtotta az "56-os forradalmat és egypárti diktatúrát épített ki.


Azzal, hogy a 60. évfordulón, a megemlékező parlamenti ülésen a szocialisták nem voltak jelen, mindenki számára világossá tették, hogy mind a mai napig az MSZMP jogutódjának tekintik magukat, az "56-os forradalom számukra semmit sem jelent azt megtagadják, szívük szerint még mindig a kádári diktatúrát építenék könnyedebb formában.

 

Távolmaradásával az MSZP kiírta magát a jóérzésű demokratikus közösségek sorából. Ilyen viselkedésre nincs és nem is lehet magyarázat.