Két családot segített a jótékonysági gála

jotekony02.jpgNem először adott otthont jótékonysági rendezvénynek a Rózsa Művelődési Ház. A november 27-én, advent első vasárnapján tartott gálát az adventista egyház és a Dohnányi zeneiskola közösen szervezte, és a bevétellel két kerületi családot támogattak.

 

Azt gondolom, ha segítségről van szó, akkor nincs kicsi vagy nagy segítség, csak segítség van – mondta a köszöntőbeszédében Kucsák László országgyűlési képviselő, aki az est egyik fővédnökeként és előadójaként is színpadra lépett november 27-én a Rózsa Művelődési Házban azon a jótékonysági zenei gálán, amelyet a Hetednapi Adventista Egyház és a Dohnányi Ernő Zeneiskola szervezett közösen.

Hasonlóképpen fogalmazott Galgóczy Zoltán alpolgármester, az est másik fővédnöke:
Olyan ügyről van szó, amelyben egyszerűen kötelesség részt venni. Egy évvel ezelőtt kerestek meg ennek a gálának a szervezői az ötlettel. Amikor meghallottam, miről van szó, azonnal rábólintottam, és felajánlottam, hogy az önkormányzat segít, amiben tud.

Az est műsorvezetője röviden bemutatta annak a két családnak a történetét, amelyek megsegítésére szervezték a koncertet. Megrázó sorsok bontakoztak ki a szavaiból.

A Révész családban egy baleset során sérült meg az egyik kisgyerek. Hosszú küzdelem után sikerült megmenteni az életét, ám az egészségét nem: deréktól lefelé lebénult, így állandó gondozásra szorul. Mivel emiatt a családban csak egy felnőtt maradt keresőképes, az anyagi tartalékok hamar kimerültek, így minden segítség nagyon jól jön.

A Mészáros családban a három gyermek mellé egy negyedik kislány született, ám ő Down-szindrómával. A család semmiképpen nem mondott volna le róla, ám így a négy gyermek nevelése legalább egy felnőtt folyamatos jelenlétét kívánja. Tehát egyedül az édesapa keres, aki viszont sérvműtéten esett át, és mivel fizikai munkát végez, jó időre kiesett a munkából. A pénz itt is gyorsan fogyott, jól jött tehát a segítség.

bp18.hu

Kedves Olvasóink!

Legyenek oly kedvesek és támogassák lájkukkal a Hírek BP18ker facebook oldalát, a következő címen:

www.facebook.com/hirekbp18ker

Minden "lájk számít, segíti a blogunk működését!

Köszönettel és barátsággal,

www.hirekbp18ker.blog.hu