Visszatérés a munka világába

allaborze_kint-470x330.jpgKözel 200 állásajánlatot kínáltak a munkaadók a XVIII. kerületi Kormányhivatal által szervezett március 9-i börzén. A Kondor Béla Közösségi Házban már a kapunyitás előtt jelentős tömeg várta az állásbörze kezdetét. A több mint 400 érdeklődő többek között a repülőtéri kiszolgáló cégek, vagy éppen a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkalehetőségei közül válogathatott.

A repülőtéren elsősorban a földi kiszolgáló személyzetbe, a különböző vendéglátó egységekhez, és az utas-biztonsági ellenőrzéshez kerestek munkatársakat. Az önkormányzat városüzemeltető cége – a festőtől a vagyonőrön és a nehézgépkezelőn át a takarítóig – szakipari, illetve betanított munkás pozíciókat kínált.

A megjelent álláskeresőket a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésük érdekében személyre szabott szolgáltatásokkal – például pálya- és munkavállalási-, valamint jogi tanácsadással – is segíteni kívánták a szervezők. Emellett az önéletrajz megírásához is lehetett segítséget kérni.

Az állásbörze célja az volt, hogy közvetlen, személyes találkozással elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, valamint a közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott munkavállalók elsődleges munkaerő-piacra való visszatérését.

A börzén a regisztrációs pultnál lehetőség volt az álláskereső kiskönyv lepecsételtetésére is. Azok közül, akiknek lejárt a közfoglalkoztatása, sokan éltek is ezzel a lehetőséggel, mert ahhoz, hogy áprilistól újra ebbe a csoportba tartozhassanak, igazolniuk kell, hogy megpróbáltak visszajutni a munkaerőpiacra.

Az állásbörzén Kucsák László országgyűlési képviselő is jelen volt, és kiemelte, hogy a dél-pesti régiót tekintve jelentős létszámban látogattak el álláskeresők a közösségi házba.

Tanfolyamok segítik az álláskeresőket


Az önkormányzatnak önként vállalt feladata, hogy igyekszik munkához juttatni a helyi lakosokat. Ennek kapcsán ígyekszik összehozni a munkaerőpiaci szereplőket a Norvég Alapnak a börzén is bemutatkozó projektje, ami a Liszt Ferenc repülőtér gazdaságfejlesztését ösztönzi új munkaerőpiaci szolgáltatásokkal.

A XVIII. kerület vezetése a Norvég Alappal közösen adta át tavaly az Űlői út 317. szám alatti tudásközpontot, ahol a munkaadókkal és a kormányhivatallal közösen próbálnak meg olyan ingyenes tanfolyamokat elindítani, amelyeknek az elvégzése után munkához is jut az álláskereső.

bp18.hu